Bermuda (Cynodon Dactylon L.)

Genetik çeşitlilik merkezinin Afrika, Avrupa ve Asya olduğu belirtilen Bermuda (Cynodon Dactylon L.) oldukça güçlü stolonları ve rizomları ile hızla yayılarak bulunduğu alanı kaplar. 0-10°C arası sıcaklıklar büyüme ve gelişmenin durmasına ve de yeşil rengin kaybına sebep olmaktadır.

Akdeniz ve Antalya gibi subtropik iklimlerde yetişen Bermuda çimi (Cynodon Dactylon L.) genotiplerinin 0-10°C arasında sıcaklığa toleranslarının iyi olması bu sayede gerek renk kaybı gerekse büyüme açısından minimum bir azalma göstermesi arzu edilen bir kalite kriteridir. Tropikal ve sıcak-ılıman iklimlere iyi adapte olmuş ve dünyada oldukça geniş bir kullanım alanına sahip bir sıcak iklim çim bitkisidir.

Her türlü yeşil alana uygun olan BERMUDA (Cynodon Dactylon L.) basılmaya dayanıklı, ağır yüklere dayanıklı, kurak bölgelerde susuzluğa dayanıklı ve aşırı tuzluluğa dayanıklı rulo çim türüdür.

Bermuda (Cynodon dactylon L.) çim türü park ve bahçeler için, futbol sahaları, golf sahaları, hipodromlar, açık fuar alanları, yetişkin oyun alanları, yol kenar çim uygulaması, refüjler ve tahrip olmaya olası mekanlarda en dayanıklı çim türüdür.

Hızlı büyüyen, kuraklığa dayanıklı, açık yeşilden koyu yeşile kadar değişen tonlarda bir çim rengine sahip, golf alanları gibi oldukça yüksek kalite ve yoğun bakım isteyen alanlardan, az bir bakım isteyen yol kenarlarına kadar geniş bir kullanım yelpazesine sahip olan bir çim türüdür. İşte bu özelliği nedeniylede, mükemmel bir onarım-kendini yenileme potansiyeline sahip olan BERMUDA (Cynodon dactylon L.) çimi, basılma veya çiğnenme gibi nedenlerden dolayı zarar gören alanları, tekrar hızlı bir şekilde kapatabilmektedir. Sıcak iklim çim türleri içinde gölgeye dayanıklılığı en az olanıdır.

Bermuda (Cynodon dactylon L.) Güney Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinin Sahil kesimlerinde uygulanması uygundur.

İklim koşullarına bağlı olarak haftada 1-2 sulama 15-20 lt/ m2 ye yeterli gelmektedir.